KHACHAPURI: ĪPAŠAIS KOMFORTA PĀRTIKA
Maize vienā kategorijā, khachapuri iedveš gandrīz atkarību apmeklētājiem, kuri to izmēģina. Karsts, sūcošs ar sieru un sviestu un ar mīlestību gatavots hačapuri ir baudāma bauda, kas drīz vien netiek aizmirsta. Tas ir Gruzijas nacionālais ēdiens, populārāks par picu.
Recepte ir vienkārša: Raudzēto mīklu atstāj uzrūgt; tad to veido, piepilda ar sieru un cep, līdz veidojas tulznas un burbuļo. Lai to ēstu, noplēsiet garozas gabalu un iemērciet to siltajā, sierīgajā centrā.
Khachapuri vienkāršā recepte atstāj daudz vietas interpretācijai — ir gandrīz tikpat daudz variantu, cik Gruzijas reģionu. Divi visizplatītākie modeļi ir apaļā versija no Imereti un iegarena, laivas formas versija no Adžārijas, kas tiek papildināta ar jēlu olu un papildu sviestu, kad tas ir karsts.
Khachapuri ir pieejams praktiski visur Gruzijā — restorānos, specializētos veikalos, brīvdabas tirgos un pat Tbilisi lidostā. Tā kā šis dekadentais gardums kļūst arvien populārāks visā pasaulē, ziemeļamerikāņiem to kļūst arvien vieglāk atrast mājās.