KHINKALI: GRUZIJAS MĪLĀKAIS PIRKSTIŅU Ēdiens
Khachapuri tuvs sāncensis par Gruzijas nacionālā ēdiena titulu ir khinkali. Šie tradicionālie pelmeņi ir izgatavoti no mīklas, kas apvīta ap pikantu gaļas pildījumu. Khinkali, iespējams, radās Gruzijas kalnu reģionos, lai gan daudzas valsts daļas tagad pieprasa savas versijas.
Visizplatītākais pildījums ir sulīgs liellopa un cūkgaļas maisījums. Tbilisi pelmeņu mājas maisījumam pievieno koriandru, čili un sīpolus. Citi khinkali pildījumi ietver jēra gaļu, sieru, sēnes un kartupeļu biezeni.
Pirkstu barība vārda tiešākajā nozīmē, khinkali tradicionāli ēd bez traukiem. Lai gan khinkali ēšana var būt netīrs pasākums, tā ir kulinārija, kas ir nepārprotami gruzīniska un ir būtiska valsts pārtikas kultūras sastāvdaļa.