EN  RU

TRADĪCIJAS, KAS SILDA SIRDI UN PILD

Džordžijas ēdieni un garšas atspoguļo valsts ģeogrāfisko stāvokli — to, ko pārtikas rakstniece Darra Goldšteina sauc par "labvēlības Šangri-la, kas atrodas kalnu ielejās un auglīgās zemienēs".

Neskatoties uz šķietami attālo atrašanās vietu, Džordžija kādreiz ieņēma daudz pazīstamāku vietu pasaulē. Gadsimtiem ilgi tā kalpoja kā pieturvieta austrumu–rietumu tirdzniecības ceļos. Tirgotājiem ejot cauri, gruzīni aizguva un asimilēja apmeklētāju kulinārijas tradīciju garšas un aromātus. Gadsimtiem ilgi ārzemju iebrucēji atstāja savas pēdas arī vietējā virtuvē. Gruzīnu ēdieni tagad ietver garšas un ietekmi no Irānas, Āzijas, Turcijas un Vidusjūras ēdieniem. Un laika gaitā katrs Gruzijas reģions ir attīstījis savu atšķirīgo ieguldījumu valsts kulinārijas identitātē.

Tradicionālā gruzīnu virtuve apvieno svaigu gaļu, svaigus dārzeņus, garšaugus un garšvielas izteikti garšīgos ēdienos, kas tiek uzskatīti par vieniem no veselīgākajiem pasaulē. Neatkarīgi no tā, vai tas ir sagatavots svinīgam vakaram vai ikdienas maltītei, gruzīnu virtuve vienmēr atrod savu autentiskāko izpausmi mājās, draugu lokā.