TRADICIONĀLĀ GRUZIJAS ĒDIENA ELEMENTI
Maize un konditorejas izstrādājumi. Tradicionālās gruzīnu maizes formas atšķiras no dažādiem graudiem, taču lielākā daļa, tostarp tonis puri un shotis puri, tiek ceptas plakanā formā lielās, noapaļotās krāsnīs. Mchadi (kukurūzas maize), chvishtari (siera kukurūzas maize) un ghomi (polentai līdzīga putra) ir tradicionālās no kukurūzas gatavotas maizes. Lobiani ir maize, kas pildīta ar pupiņām, ceptiem sīpoliem un garšvielām.
Dārzeņu ēdieni. Ēdienreizes sākas ar aukstām uzkodām un dārzeņu ēdieniem, tostarp ajapsandali (baklažānu sautējums), pupiņām ar garšvielām, zaļajām pupiņām ar jogurtu, pkhali (sasmalcināti vārīti dārzeņi, kas sajaukti ar valriekstiem un zaļumiem, kas veidoti bumbiņās un papildināti ar granātābolu sēklām), un soko ketsze. (ar sieru pildītas sēnes ceptas ar sviestu māla trauciņos).
Sieri. Gruzīni bauda plašu sieru klāstu, no kuriem izplatītākie ir Sulguni un Imeruli, vidēji sāļi govs piena sieri ar elastīgu tekstūru. Izplatīti ir arī aitas piena sieri, tostarp asā Guda, kā arī kūpinātie sieri no kalnu reģioniem. Papildus populārajai hačapuri maizei gruzīni gatavo vairākus tradicionālus ēdienus ar sieru, tostarp nadughi, plānu Sulguni siera disku, kas pildīts ar biezpienu un piparmētru.