EN  RU

TRADICIONĀLĀ GRUZIJAS ĒDIENA ELEMENTI

Svaigi garšaugi. Violeto baziliku, koriandru, dilles, fenheli, piparmētras, vasaras garšvielas, estragonu, pētersīļus, ķiplokus un čili bieži ēd kā salātus, lai attīrītu aukslēju ēdienreizes sākumā. Portulaku, savvaļas ķiplokus un biešu zaļumus parasti izmanto ēdiena gatavošanā.

Žāvēti augi. Gruzīnu pavāri izmanto daudzus kaltētus augus, tostarp bārbele, lauru lapas, ķimenes, kardamonu, selerijas sēklas, kanēli, krustnagliņas, koriandru, mātītes un piparus. Žāvētas kliņģerītes safrāna aizstājēji gruzīnu virtuvē.

Eļļas. Gruzijas virtuve ir pazīstama ar maltu valriekstu izmantošanu kā galveno sastāvdaļu. Tradicionālās receptes prasa arī valriekstu eļļu, saulespuķu eļļu un kukurūzas eļļu.

Marinēti gurķi. Katrs gruzīnu galds — un katrs tirgus laukums — nodrošina vietu gardām marinētām ķiploku galviņām, zaļajiem tomātiem, gurķiem, baklažāniem un jonjoli — ēdienam, kas pagatavots no vietējā krūma marinētiem asniem.