EN  RU

Goruli Mtsvane

Nejaukt ar Mtsvane Kakheti, šim “Zaļajam Gori” ir dažādi alternatīvi nosaukumi un sinonīmi. Tomēr komerciāli tas tiek konsekventi apzīmēts kā Goruli Mtsvane.

Šķirne galvenokārt tiek stādīta aluviālajās augsnēs gar Mtkvari upi, tostarp Ateni ielejā. Goruli Mtsvane uzrāda ievērojamu mainīgumu dažādās šķirnēs; daži var būt mazražīgi, bet slikti zied vai ogas, īpaši, ja laikapstākļi ir nestabili. Salīdzinoši enerģisks vīnogulājs, pumpuru plīšana notiek aprīļa vidū un beigās un nogatavojas septembra vidū līdz beigām (lai gan ražas novākšana var aizkavēties, ja ir slikti laikapstākļi). Bieza miza, oga ir dzeltenzaļa un vidēja izmēra. Ķekari ir konusveida un spārnoti. Goruli Mtsvane ir relatīvi izturīga pret peronālo miltrasu ar vidēju salizturību. Šķirne ar maigu, izteiktu aromātu, to bieži sajauc ar Rkatsiteli vai Chinuri, lai stiprinātu tās struktūru. Viens no Gruzijas vieglākas miesas vīniem Goruli Mtsvane ir vislabāk dzerams, kad tas ir jauns un svaigs, kad tā ziedu, laima un smalkās medus notis ir kraukšķīgas un visspilgtākās. Goruli Mtsvane ir arī sajaukts ar Chinuri un Budeshuri Tetri dzirkstošajiem vīniem, jo ​​īpaši ar ACVN Atenuri.

Goruli Mtsvane, kas fermentēts ar balto Chinuri un sarkano Tavkveri Kvevri, ražo klasisko sarkano Khidistauri (t.i., Khidistavi pilsēta netālu no Gori). Dzirkstošajiem vīniem Goruli Mtsvane var arī sajaukt tikai ar Chinuri.