Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – adžika
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt - sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām iepazīt vienu no populākajām mērcēm Gruzijas kulinārijā -…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – badrijani nigvzit jeb baklažānu rullīši
Baklažānu rullīši - oriģināls, veselīgs un garšīgs ēdiens. Badrijani nigvzit ir krietni vien interesantāks par ceptu baklažānu, un, pateicoties daudzveidīgajiem pildījumiem, izrotās pat visizsmalcinātāko galdu.…
Gruzinu Virtuves Meistardarbi – čašušuli
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt - sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbiem kulinārijā - čašušuli. Gruzijas čašušuli…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – čkmeruli cicila
Viens no maniem iemīļotākajiem gruzīnu virtuves ēdieniem – čkmeruli cicila. Cicila – tas ir cālis, čkmeruli – no „čkmeri”, vietas nosaukuma, kur bija izdomāta recepte.…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – čurčhela
Čurčhela ir mājās gatavoti gruzīnu saldumi ar valriekstiem, kas tradicionāli sastāv no valriekstiem un biezas vīnogu sulas, gluži kā ķīseļa. Pēc vēlēšanās var izvēlēties citus…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – dolma
Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbam kulinārijā - dolma. Dolma jeb vīnogu lapu tīteņi ir sautēti gaļas, parasti jēra, rullīši, kas ietīti vīnogulāju lapās. Kā piedevas var būt pievienoti dažādi dārzeņi, piemēram,…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – gozinaki
Gozinaki ir žāvēti rieksti (bieži mandeles vai valrieksti), kurus pārber ar medu un atstāj karamelizēties. Pēc tam, kad tie ir ieguvuši kraukšķīgu tekstūru, tos parasti…
Gruzinu Virtuves Meistardarbi – hačapuri
Hačapuri ir viena no galvenajām gruzīnu virtuves sastāvdaļām. Lai pagatavotu labu hačapuri, būtu jārespektē tradīcija. Arī Gruzijā hačapuri atšķiras no reģiona uz reģiona - gan…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – harčo
Sildoša un tumīga harčo zupa ir īstens gruzīnu virtuves šedevrs – aromātisks liellopa buljons, papildināts ar plūmju vai tomātu skābenumu, kas patīkami kontrastē ar valriekstu…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – īpašā vista
Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbiem kulinārijā - vista īpašā marinādē. Visupirms jāķeras pie vistas. Šķiņķīšus sadala uz pusi, lai nav pārāk lieli gabali. Gabaliņus liek kādā…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – jēra gaļas šašliks
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt - sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbiem kulinārijā - jēra gaļas šašliks.…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – khinkali
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt - sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbiem kulinārijā - khinkali. Populārākā recepte…
Gruzinu Virtuves Meistardarbi – kubdari
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt - sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbam kulinārijā - kubdari. Sastāvdaļas: •…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – lobiani
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt - sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbam kulinārijā - lobio brālītim lobiani.…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – lobio
"Lobio”, kas tulkojumā nozīmē "pupiņas" ir īsta gruzīnu virtuves klasika, kas ir ne tikai sildoša un sātīga, bet arī, starp citu, veģetāra. Katrā gruzīnu ģimenē…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – ļuļa kebabs
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt - sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām iepazīt grilētu ļuļa kebabu no jēra gaļas -…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – pelamushi
Vīnogas ir galvenais Gruzijas virtuves ēdiens, par ko liecina valsts senā vīna kultūra. Un pelamuši padara vīnogas par zvaigzni! Šis krāšņi krāsainais, gardais deserts ir…
Gruzīnu Virtuves meistardarbi – pkhali
Gruzijas virtuvē ir daudz dārzeņu ēdienu bez gaļas, kas ir izcili piemēroti gavēnim un veģetārai diētai. Vieni no tiem noteikti ir pkhali. Tie ir sava…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – puri
Sastāvdaļas 5 porcijām: 400 grami kviešu miltu 300 ml ūdens Ēdamkarote vārāmā sālsPustējkarote raugaEļļa Gruzijas maizes recepte: Vispirms jums ir nepieciešams sasildīt ūdeni mīklai. Tad…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – šašliks
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt - sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbiem kulinārijā, šoreiz - par šašliku.…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – satsivi
Gruzijas virtuve ir slavena ar gardiem un sātīgiem ēdieniem. Satsivi no vienas puses ir mērce, ko var pasniegt ar gaļas un zivju ēdieniem, no otras…
Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – suluguni
Gruzīnu sieram "Suluguni" ir mēreni sāļa garša, kā arī diezgan blīva un elastīga konsistence. Šāda veida siera ražošanai izmanto aitas, kazas vai govs pienu. Kaukāzā…
Kādu baltvīnu izvēlēties pie grilētiem zivju ēdieniem?
Vasarai lutinot, pat slinkākie grilētāji šogad jau ir paspējuši iekurt savus grillus, kairinot apkārtējo smaržu un garšu kārpiņas ar vilinošiem aromātiem. Kā zināms, maltītei atbilstoši…
Kādu sarkanvīnu izvēlēties pie grilētiem gaļas ēdieniem?
Vasarai lutinot, pat slinkākie grilētāji šogad jau ir paspējuši iekurt savus grillus, kairinot apkārtējo smaržu un garšu kārpiņas ar vilinošiem aromātiem. Kā zināms, maltītei atbilstoši…