EN  RU

Gruzinu Virtuves Meistardarbi – čašušuli

Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt – sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbiem kulinārijā – čašušuli.

Gruzijas čašušuli ir nacionālais ēdiens, tā galvenā sastāvdaļa ir gaļa. Šī ārstēšana iegūst neaprakstāmu garšu, ja gaļu sautē ar lielu skaitu smaržīgu dārzeņu. Nosaukums tulko kā “asu”, tāpēc pievērsiet uzmanību daudzumam karstu piparu. Gaļu sautē ar dārzeņiem savā sulā, pievienojot lielu daudzumu augu eļļas ir nevēlama. Gruzīnu lieliski trauki uz chashushuli būs kazanok, jo tas nebūs grūti un nav sauss. Chashushuli tiek pieņemts kalpot bez papildu garšvielas, tikai ar maizi. Lai apgūtu Gruzijas ēdienu gatavošanu, ieteicams ieviest klasisko recepti chashushuly. Tas pievieno daudz tomātu, tā ka tas bija sulīgs un visvairāk atgādina pirmo ēdienu. Tas tiek pasniegts ketsī – tā ir biezu sienu kafija, kas izgatavota no sarkaniem māliem ar zemām ēdienu sieniņām, tāpēc ir ērti izmēģināt ēdienu.