Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – jēra gaļas šašliks
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt – sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbiem kulinārijā – jēra gaļas šašliks. Lai pagatavotu gardu jēra gaļas šašliku nepieciešams:
1 kg jēra gaļas
4 sīpoli
30 g lociņu
4–5 tomāti
1 citrons
30 ml etiķa vai citronu sulas
2 ēdamkarotes sviesta
malti melnie pipari
sāls
Pagatavošana:
Gaļu noskalo, atdala plēves, sagriež gabalos, liek emaljētā traukā, uzber piparus, pieliek sīki sagrieztus sīpolus, etiķi. Visu samaisa un 5–6 stundas tur vēsā telpā. Gaļu apsāla, ver uz iesmiem, cep, regulāri apgrozot iesmus. Gatavu gaļu liek traukā un pārlej ar kausētu sviestu. Pasniedz ar tomātiem, sagrieztiem lociņiem un citrona gabaliņiem.
Labu apetīti!