Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – khinkali
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt – sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbiem kulinārijā – khinkali.
Populārākā recepte khinkali izgatavošanai. Šī recepte ar zaļumiem. Starp citu, viņi vienlaicīgi izliek šos khinkali. Bet, ja jums šķiet, ka tas ir ilgs laiks, jūs varat izvilkt plānu, lielu slāni un uzreiz izgriezt daudzus lokus. Nepieciešams tikai griezuma diametrs, lai iegūtu vairāk nekā stikls. Piemēram, sagrieziet kūkas. Apļa diametram jābūt apmēram 10-15 centimetriem.
Sastāvdaļas:
Mīkla
– ola
– 1, milti
– 3 skursteņi, eļļa aug.
– 2-3 ēdamkarotes galda., Sāls, ūdens – 1,5 glāzes. Pildījums – 1 kg gaļas (0,3 kg aitas + 0,7 kg liellopu gaļas), 1 sīpols, cilantro ķekars, Svan sāls – 1 tējk.
Vārīšanas metode Mīklas maisījuma sastāvdaļas, pievieno miltus un rūpīgi samitrina maisījumu. Dodiet mīklai kādu laiku atpūsties, bet pagatavojiet maltīti. Karbonāde cilantro, sīpolu un gaļu, vēlams gaļas mašīnā ar lielu grilu. Sāls, pievieno Svan sāli (vai malto koriandru). Pievienojiet pildījumu, ja tas ir sauss, pievienojiet nedaudz ūdens, apmēram pusi glāzes. Ielejiet ūdeni daļās un nekavējoties samaisiet. Jūs varat sākt veidot khinkali. Izgrieziet biezu, apmēram 1 cm biezu slāni. Izgrieziet mazos apļus nelielā glāzē un pēc tam izvelciet krūzes plānās plakanās kūkās. Nogrieziet daļu khinkali un vāriet. Pēc seguma tās tiek vārītas 10-15 minūtes, atkarībā no izmēra.