EN  RU

Gruzinu Virtuves Meistardarbi – kubdari

Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt – sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbam kulinārijā – kubdari.

Sastāvdaļas:
• 1 kg kviešu miltu
• 50 g rauga
• 100 ml piena vai ūdens
• 50 g sviesta
• 4 olas (mīklai)
• 150 g cūkgaļas
• 150 g liellopa gaļas
• 1 liels sīpols
• 20 g smalki samalta koriandra
• 20 g zilā sierāboliņa
• sāls
• pipari

Pagatavošana:
Mīkla: Uzsilda pienu. Pievieno raugu, olas, miltus un sviestu un kārtīgi samaisa. Mīklai jābūt līdzīgai konsistencei kā maizes mīklai. Mīklu bļodā apklāj ar trauku dvieli un uz divām stundām noliek siltā vietā uzbriest.

Pildījums: Gaļu un sīpolus sagriež mazos gabaliņos un samaisa. Pievieno garšaugus un visu kārtīgi samaisa. Mīklu sadala un ņem tik daudz, lai no tās varētu izveidot apmēram ābola lieluma mīklas bumbiņu. To uzliek uz miltiem apbērta paliktņa, lai mīkla nepielīp.

Mīklu izrullē un uzliek uz tās sauju gaļas maisījuma. Pēc tam gaļu ietin mīklā un masu saspiež plakanu. Ar rokām vai mīklas rulli uzmanīgi izrullē to 1,5 cm biezumā. Kubdari uzliek uz iepriekš sasildītas cepešpannas un cep apmēram 15 minūtes iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā. Labāk cept mazliet ilgāk, lai gaļa kārtīgi izceptos. Pēc kubdari cepšanas tā virspusi ieziež ar sviestu. Pasniedz karstu.
Lai labi garšo!