Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – ļuļa kebabs
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt – sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām iepazīt grilētu ļuļa kebabu no jēra gaļas – labākajās Kaukāza tradīcijās.
Sastāvdaļas:
* 600 g jēra gaļa
* 150 g cūkgaļas speķis
* ½ TK koriandrs
* 3 ķiploka daiviņas
* 2 ĒK olīveļļa
* 4 gab. tomāti
* 2 ķiploki
* sāls
* pipari
Pagatavošana:
1. Jēra gaļu un speķi samaļ gaļas mašīnā. Pievieno koriandru, 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas, olīveļļu, sāli, piparus un samīca.
2. Iegūto masu nostiprina uz iepriekš izmērcētiem bambusa iesmiem un grilē.
3. Pasniedz ar ceptiem tomātiem, ķiplokiem un svaigu maizi vai lavašu.