Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – puri
Sastāvdaļas 5 porcijām:
400 grami kviešu miltu
300 ml ūdens
Ēdamkarote vārāmā sāls
Pustējkarote rauga
Eļļa
Gruzijas maizes recepte: Vispirms jums ir nepieciešams sasildīt ūdeni mīklai. Tad pievienojiet raugu, kā arī miltus un nepieciešamo sāls daudzumu. Iegūto mīklu kārtīgi mīciet līdz tā ir ieguvusi viendabīgu masu. Tad novietojiet to siltā un tumšā vietā uz vismaz pusstundu. Pēc tam, sadalot pamatu vairākās vienotās daļās, ietiniet katru gabalu plēvē un atstājiet uz vēl 15-20 minūtēm. Tad veido iegarenu mīklas formu ar padziļinājumu vidū. Liekat to krāsnī uz 8 minūtēm kā attēlā. Maizes gatavības zīme – kraukšķīga zelta garoza.
Lai garšo!