Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – šašliks
Viena no gruzīnu varenākajām spējām ir spēja izbaudīt – sauli, ainavas,vīnu, kopā būšanu un, protams, ēdienu. Aicinām ļauties Gruzijas meistardarbiem kulinārijā, šoreiz – par šašliku.
Īstu gruzīnu šašliku gatavo tikai no svaigas gaļas bez jebkādām marinādēm. To cep uz vīnogulāju zaru oglēm, nepārtraukti grozot. Sīpolus sagriež riņķīšos vai pusriņķīšos, asumam pieber nedaudz čili, saberž un atstāj, lai izdalās sula. Cūkas kakla karbonādei izgriež cīpslas, sagriež gabalos un saver uz iesmiem. Pagatavo ļoti stipru sālsūdeni. Uz sagatavotām karstām oglēm liek iesmus un tūlīt tos sāk apslacīt ar sālsūdeni. To dara ik pa brīdim, lai gaļai piedotu nedaudz sāļuma un izveidotos skaista brūna garoziņa. Kad, pārbaudot šašlika gatavību, vairs neparādās sārta sula, to ātri met bļodā pie sīpoliem, pārlej ar granātābolu sulu, visu labi sajauc, pārklāj ar plēvi un silti sasedz, lai labi savelkas. Tā to patur 30 minūtes. Ēdot klāt pasniedz meža plūmju mērci – themali.