EN  RU

Gruzīnu Virtuves Meistardarbi – suluguni

Gruzīnu sieram “Suluguni” ir mēreni sāļa garša, kā arī diezgan blīva un elastīga konsistence. Šāda veida siera ražošanai izmanto aitas, kazas vai govs pienu. Kaukāzā hačapuri ar šo sieru tiek uzskatīts par klasisku. Un tā kombinācija ar sauso sarkanvīnu ir neaprakstāma garšas sajūta.

Sastāvdaļas:
1 kg biezpiena;
3 krūzes piena (govs vai kazas);
sviests (100 g);
divas olas;
puse tējkarote sodas, galda etiķa, sāls

Pagatavošana:
1. Sasmalcini biezpienu caur sietu, pēc tam to ievieto katlā un virsū lej pienu. Pārliecinieties, ka piens pilnībā pārklāj biezpienu. Tad liek uz plīts un vāra uz lēnas uguns 20 min., nepārtraukti maisot.
2. Pēc 20 minūšu maisīšanas iegūtā masa jāievieto iepriekš sagatavotā caurdurī un labi jāizspiež. Tad liek masu atpakaļ katlā.
3. Tam visam pievieno divas olas, sodu, sviestu un sāli un maisa uz lēnas uguns. Tā rezultātā vajadzētu veidoties blīvai masai, kas atgādina mīklu.
4. Apmēram pēc 1,5-2 stundas mājās gatavotais Suluguni siers būs gatavs lietošanai.

Lai garšo!