Kisi ir Kahetijas pamatiedzīvotājs. Neraugoties uz augsto vīna kvalitāti, ko tas var ražot, tas gandrīz izmira līdz 2000. gadam, ko izraisīja padomju priekšroka Rkatsiteli un Gruzijas vīna dārzu zemes samazināšanās pēc padomju sabrukuma. Turklāt to ir nedaudz grūtāk audzēt. Par laimi, Telavi rajonā joprojām pastāv daži 50–60 gadus veci vīnogulāji, un tiek stādīti vairāk.
Kisi ir vēlu pumpuru šķirne, kas ir salīdzinoši izturīga pret salu, sausumu un peronālo pelējumu. Tas nogatavojas pirms Rkatsiteli, parasti septembra pēdējās 2 nedēļās, un tiek gatavots gan Eiropas, gan Gruzijas manierē. Reizēm tas tiek nocietināts. Salmu krāsas vīns, ražots Eiropas stilā, deguns ir diezgan ziedošs ar bumbieru, citrusaugļu un zaļās tējas garšu. dzintara Qvevri vīni atklāj vairāk aprikožu, mango un laima, apelsīnu un valriekstu rakstura. Daži ražotāji uzskata, ka tas spēj ražot smalkākus, izteiksmīgākus vīnus nekā Rkatsiteli.