Unikālais māla trauks vīna pagatavošanai – Kvevri -, kā arī tehnoloģija vīna pagatavošanai tajā nav būtiski mainījusies kopš akmens laikmeta, kad Gruzijas iedzīvotāji sāka attīstīt vīnkopību un vīna kultūru. Godalgotais un pieredzējušais vīnzinis Jānis Kaļķis apceļojot Gruziju ir iepazinies ar kvevri un tajā darītajiem vīniem no visdažādākajiem skatpunktiem un dzirdējis neticamākos stāstus par šo trauku.
Ar ko Kvevri būtiski atšķirās no grieķu amforas? Kāpēc kvevri nevarēs izgatavot no Latvijā atrodamā māla? Ko nedrīkst darīt darbnīcā, kur tiek izgatavoti kvevri? Kā baznīcas un klosteri palīdzēja izglābt gruzīnu ģimenēm piederošos kvevri no iznīcināšanas Andropova “sausā likuma” laikā? Šīs un daudzas citas neticamas lietas par šo unikālo trauku uzzini noskatoties video!