SHERMADINI VĪNA DARĪTAVA
Region
appellation
Story
REĢIONS
Kartli
STĀSTS
Shermadini vīna darītava ir ģimenes vīna darītava, kas orientēta uz bioloģiska kvevri vīna ražošanu. Vīna darītavai piederošie vīna dārzi atrodas Kahetijā, Gurjani un Akhmetas mikrozonās. Saskaņā ar bioloģiskās vīnkopības standartiem cīņā pret dažādiem kaitēkļiem un slimībām tiek izmantoti tikai Eiropas Savienībā sertificēti bioloģiskie līdzekļi. Vīna pagatavošanai un uzglabāšanai izmanto seno un unikālo māla trauku – kvevri. Kvevri vīns ir vīnogu misas alkoholiskās fermentācijas galaprodukts ar zināmu daudzumu izspaidu (vīnogu mizu, kātiņu un kauliņu), kas paredzēts rafinēšanai un turpmākai ekstrakcijai. Kveri vīns iegūst tumši salmu dzeltenu, zeltainu vai gaiši dzeltenu krāsu, ir dzirkstošs un caurspīdīgs, tam raksturīgi augļu toņi un mērens tanīnu saturs. Turklāt tas ir dabiski stabils. Vīnogas tiek novāktas ar rokām to optimālās gatavības apstākļos un saudzīgi transportētas no līguma vīna dārziem no Kahetijas reģiona uz Shermadini vīna darītavu, kur uzņēmums saražo līdz 4000 pudeļu gadā.
ATRAŠANĀS VIETA
Gori ciems, Gori pašvaldība, Šida Kartli apgabals, Gruzija
ZEME
Shermandini atrodas Kartli reģionā Gruzijā, uz ziemeļiem no galvaspilsētas Tbilisi, netālu no Kaukāza un Gruzijas austrumu Kahetijas reģiona, kas ir pazīstams ar vīna ražošanu. Kartli plaukst dabiskā vīna ražošana, jo tur tiek audzētas dažādas retas vīnogu šķirnes.